Lotta Kemppinen – näillä kauraherkuilla jaksaa juosta!

Pikajuoksija Lotta Kemppinen tietää, että kaurasta saa puhtia urheiluun. Myllärin kauratuotteista liikuntaa harrastava saa paitsi tärkeitä ravintoaineita, myös herkullisia makuelämyksiä. Lue alta Lotan lempireseptit Myllärin tuotteista.

Pikajuoksija Lotta Kemppinen suosii arkipäiväisessä syömisessä maukkaita, mutta helppoja ja nopeita ruokia, josta saa riittävästi energiaa treeneihin ja treeneistä palautumiseen. Erilaiset kauratuotteet maistuvat Lotalle, sillä kaurasta saa hitaita hiilihydraatteja, kuituja ja proteiinia, joita jokainen liikuntalajeja harrastava tarvitsee.

”Lempireseptini on tällä hetkellä ehdottomasti kaura-jambalaya! Se on helppo, nopea ja erittäin maukas, ja varsinkin talviaikaan maistuu hyvin treenien jälkeen. Kauran maku maistuu erityisen hyvältä myös Myllärin kotileipurin kaurapaloissa, erityisesti juuri uunista otettuina!” Kemppinen sanoo.

Jokapäiväistä puhtia juoksuradalle Kemppinen hankkii Myllärin kaurahiutaleista ja 4 viljan hiutaleista valmistetusta puurosta. Aamupuuron hän höystää kotimaisilla marjoilla ja hedelmillä.

Ennen harjoittelua Kemppinen puolestaan syö usein tuorepuuroa, joka on juuri sopivan tuhtia antamaan voimaa treeneihin, mutta ei tee oloa liian raskaaksi.

”Oma suosikkini treeniä edeltävistä välipaloista on aprikoosi-vadelmatuorepuuro. Toinen lempparini on smoothie, jossa on jogurttia,  banaania, mustikoita, tilkka maitoa ja kaurahiutaleita tai -leseitä”, Kemppinen kuvaa.

Oikein syömällä saa itsestä kaiken irti

Oikeanlainen ravinto on ensisijaisen tärkeää sekä urheilijalle että harrastajaliikkujalle. Myllärin kauratuotteet ovat laadukas lisä liikkuvan ihmisen ruokavalioon.

”Riittävä, laadukas ja monipuolinen ruokavalio on tärkeä juoksijalle, jotta treeneissä ja kilpailuissa saa otettua itsestä kaiken irti”, Kemppinen kuvaa.

Lisäksi liian yksipuolinen tai riittämätön ruokavalio voi altistaa vammoille ja heikentyvälle vastustuskyvylle, joka voi johtaa sairastumisiin.

”Jos energiaa saa liian vähän ja yksipuolisista lähteistä, niin treeneistä puuttuu puhtia. Silloin myös altistaa itsensä loukkaantumisille, kun lihakset eivät saa kaikkia tarvittavia ravintoaineita. Jos joka päivä yrittää tehdä parhaansa radalla, niin myös ravinnon tulee tukea omia tavoitteita. Kun kokonaisuus on hallussa, niin tulos nähdään radalla!” Kemppinen sanoo.

Vaikka nopeat ja helpot välipalat ovat tärkeitä, jotta riittävän terveellistä ruokaa ehtii syödä kiireisessä arjessakin, välillä kannattaa syömiselle kannattaa pyhittää pidempiä hetkiä. Silloin kun Kemppisellä on enemmän aikaa ruuanlaittoon, hän leipoo itse leipää ja surffailee netissä löytääkseen uusia reseptejä.

”Tykkään leipoa muun muassa kaurapaloja, ruisleipää ja foccaciaa. Myllärin sivuilta löytyy myös paljon reseptejä, joista saa inspiraatiota omaan ruuanlaittoon. Kauran käyttäminen riisin ja pastan korvaajana on tullut entistä tutummaksi ja helpommaksi nyt, kun siihen löytyy hyviä vinkkejä ja tuotteita”, Kemppinen sanoo.

Lotan lempireseptit:

Kaura-jambalaya

Myllärin kotileipurin kaurapalat

Myllärin helppo tuorepuuro (gluteeniton)

Gluteeniton foccacia