PELASTAKAA LAPSET RY SAI LAHJOITUKSEN

Yrityksemme periaatteena on lahjoittaa tietty osa positiivisesta vuosituloksesta hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna kohteena on Pelastakaa Lapset ry, joka vastaanotti 10 000 euron lahjoituksen syyskuussa.

-Lahjoituskohde valikoitui henkilöstöltä tulleesta ideasta ja kohde olikin meille mieluinen, sillä saimme määritellä mihin Pelastakaa Lapset -järjestön monista tärkeistä hankkeista lahjoituksemme ohjataan. Koska hyvä ja terveellinen ravitsemus on yrityksellemme sydämen asia, halusimme tukea vakavasta nälänhädästä kärsivien lasten hyväksi tehtävää työtä”, sanoo toimitusjohtaja Niklas Kumlin.

Nälänhädästä kärsivä afrikkalaisvauva saa ravintoliuosta

Lahjoituksella tuetaan Pelastakaa Lapset ry:n itäisessä Afrikassa toteutettavaa avustustyötä, jossa hädänalaiset perheet saavat vettä ja ruokaa. Yhdellä eurolla nälkäinen lapsi saa esimerkiksi kahdeksi päiväksi ravintolisää. Lisäksi Pelastakaa Lapset tukee mm. paikallisia terveyspalveluita ja jakaa hygieniatarvikkeita.

-Koronaviruspandemia pahentaa jo valmiiksi haurasta tilannetta Afrikassa. Esimerkiksi tulvat ja kulkusirkkaparvet sekä ruoan merkittävä hinnannousu ja pakolaisuus ovat asioita, jotka ovat koetelleet miljoonien ihmisten elämää. Kun ruokaa on entistä niukemmin saatavilla, lasten aliravitsemuksen riski kasvaa. Näihin tilanteisiin haluamme puuttua määrätietoisesti ja mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Monet suomalaiset lahjoittajat ovat jo tukemassa avustustoimia hädänalaisten lasten hyväksi, kertoo Anne Haaranen, Pelastakaa Lasten kansainvälisten ohjelmien johtaja.

-Helsingin Myllyn lahjoitus tulee todella tarpeeseen ja on tärkeä tuki työllemme äärimmäisistä sääilmiöistä, nälästä ja puutteesta kärsivien lasten hyväksi itäisessä Afrikassa. Haluamme lämpimästi kiittää tästä avusta, joka mahdollistaa Pelastakaa Lasten työtä kriisin runtelemissa Itä-Afrikan maissa, kiittää Heli Le, yritysyhteistyön tiiminvetäjä, Pelastakaa Lapset ry.

Kuvat: Pelastakaa Lapset ry