Kesäkokin viisi helppoa reseptiä maukkaasta kaurasta

Kotimainen kaura on mitä mainioin vaihtoehto riisille, pastalle, couscousille ja muille arkikäytössä oleville viljatuotteille. Kaura sopii niin vegaaneille, fleksaajille, kuin muillekin hyvän ruoan ystäville. Myllärin kauratuotevalikoimasta löytyy terveellisiä, maukkaita ja monikäyttöisiä perustuotteita kaikkiin kesäkeittiöihin. Oletko jo kokeillut kaurajyviä, kaurarouhetta tai uusia, valmiiksi maustettuja ateria-aineksia?

Myllärin Kaura Ateria-ainekset ilahduttavat kotikokkeja helppoudellaan. Niistä saa valmistettua vaivattomasti maittavan aterian myös esimerkiksi veneessä, mökillä tai telttaretkellä. Kaura Ateria-aines lisätään kiehuvaan veteen ja annetaan kiehua noin vartti, minkä jälkeen ateria on valmis syötäväksi. Aterian voi nauttia sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun lihan ja kalan kanssa, paellatyyppisten ruokien pohjana, tortillojen tai täytettyjen kasvisten täytteenä sekä ruokaisissa salaateissa. Suomalaisesta täysjyväkaurasta valmistetut ateria-ainekset sisältävät runsaasti kuitua (kuitupitoisuus on noin 10 %), rouheaa rakennetta ja reippaasti makua.

Myllärin Kaurajyvä toimii riisin tapaan lisäkkeenä tai erilaisten pataruokien ja paistosten pohjana. Leikattu kaurarouhe puolestaan sopii hyvin couscous-tyyppisiin ruokiin ja ruokaisiin salaatteihin. Jyvät ja rouhe sopivat myös gluteenittomaan ruokavalioon, koska ne on valmistettu gluteenittomasta täysjyväkaurasta.

Viisi helppoa kauraruokareseptiä    

Myllärin viisi helppoa kauraruokareseptiä sopivat mainiosti kesän erilaisiin ruokahetkiin. Näiden reseptien avulla kesäkeittiössä valmistuu herkullisia ja terveellisiä aterioita.  

  1. Kaura ateria-aines lisukkeeksi tai sellaisenaan – kolme eri makua: Tikka masala, Texmex ja Tomaatti.
  2. Kauratäytteiset paprikat https://helsinkimills.fi/resepti/kaurataytteiset-paprikat/
  3. Kauratäytteiset letut https://helsinkimills.fi/resepti/kaurataytteiset-letut/
  4. Kauraa ja kasviksia https://helsinkimills.fi/resepti/kauraa-ja-kasviksia/
  5. Paella gluteenittomasta kaurarouheesta https://helsinkimills.fi/resepti/paella-kaurarouheesta-gluteeniton/ 

Kaikki Myllärin kaurareseptit löytyvät osoitteesta https://helsinkimills.fi/kaurareseptit/