Johanna Kantojärvi on #suomenparaskaurakokki

Myllärin etsi kilpailun avulla Suomen parasta kaurakokkia sekä uusia herkullisia ja helppoja kauraruokareseptejä. Kilpailuun lähetettiin yli 150 reseptiä, joista yleisö äänesti finaalissa parhaimmaksi Johanna Kantojärven kaurapaneroidut ahvenfileet. Kantojärvi on nyt Suomen paras kaurakokki 2020.

Myllärin halusi löytää uusia ideoita ja helppoja, koko perheelle maistuvia kauraruokareseptejä jaettavaksi reseptipankissaan ja järjesti kilpailun kotikokeille, jossa etsittiin Suomen parasta kaurakokkia. Kilpailu oli kaikille avoin ja se toteutettiin Instagramissa maalis-huhtikuun aikana.

Kilpailijoiden tuli valmistaa ruoka, jossa raaka-aineena on esimerkiksi kaurajyviä, -hiutaleita, -rouhetta tai valmiiksi maustettuja kaura ateria-aineksia. Finaaliin valittiin neljä reseptiä, joissa oli paras idea ja jotka oli helppo valmistaa.

”Saimme runsaasti uusia ideoita kauran käyttöön niin ruoanlaitossa, leivonnassa kuin erilaisina aamupaloina”, kiittelee Helsingin Myllyn markkinointijohtaja Riitta Salenius-Mela. ”Oli ilahduttavaa huomata, että kaura toimii loistavasti helpoissa arkiruokaresepteissä, joiden avulla myös ”ei niin kokeneet” kotikokit onnistuvat loihtimaan maistuvan, terveellisen aterian”, jatkaa Salenius-Mela.

Finaaliin pääsivät kaurapaneroidut ahvenfileet, kaura-porkkanamunakas, siskonmakkarakauratto ja kaurainen jauhelihakeitto. Voittajaksi valittiin Ikaalisissa asuvan Johanna Kantojärven kaurapaneroidut ahvenfileet.

Voittajaresepti on julkaistu Myllärin reseptisivuilla osoitteessa https://helsinkimills.fi/resepti/kaurapaneroidut-ahvenfileet/ Reseptipankista löytyvät myös muiden finalistireseptien pohjalta muokatut ohjeet sekä parhaita paloja muista kilpailuun osallistuneista resepteistä.