Helsingin Myllyn gluteeniton tuorepuuro nappasi luomuinnovaatiokilpailun finaalipaikan

Helsingin Myllyn gluteeniton tuorepuuro nappasi luomuinnovaatiokilpailun finaalipaikan

 

Helsinki Mills The Nordic Oatventure -sarjan tuorepuuro Overnight Oats on yksi European Organic Food Innovation Award -kilpailun finalisteista. Kilpailussa etsitään innovatiivisinta luomutuotetta tai -palvelua. Kilpailun voittaja ratkeaa 2. lokakuuta Finlandiatalolla vietettävässä Luomuelintarvikepäivässä.

Helsinki Millsin The Nordic Oatventure -sarjan tuorepuuro on valittu European Organic Food Innovation Award -kilpailun finalisteihin. Tuorepuuro kuuluu Helsingin Myllyn vientivalikoimaan.

”Finaaliin pääsy on iloinen asia. Nyt vielä uusi the Nordic Oatventure -brandimme saa lisää kansainvälistä näkyvyyttä, sanoo Helsingin Myllyn markkinointijohtaja Riitta Salenius-Mela.

European Organic Food Innovation Award -kilpailu järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kilpailun tarkoituksena on rohkaista yrityksiä markkinoimaan innovatiivisia luomutuotteita ja -palveluita myös kansainvälisille markkinoille.

Kilpailun voittaja julkistetaan Luomuelintarvikepäivässä keskiviikkona 2. lokakuuta. Luomuelintarvikepäivä on ruoka-alan asiantuntijatapahtuma, joka järjestetään Finlandia-talolla. Tapahtuman teemana on tänä vuonna innovaatiot ja tulevaisuus.

Uusi tapa syödä puuroa

Helsinki Millsin Overnight Oats on tuplasti hyvä vaihtoehto. Se on sekä luomua että myös gluteenitonta, minkä vuoksi se sopii laajalle kohderyhmälle. Lisäksi siinä ei ole lainkaan lisättyä sokeria. Helppo- ja monikäyttöinen tuorepuuro on kätevä tapa saada kaikki kauran hyvät ominaisuudet yhdestä paketista.   Seokseen lisätään neste, esimerkiksi jogurtti tai rahka, sekoitetaan ja jätetään jääkaappiin yöksi. Vegaanisen herkun saa, kun jogurtin tilalla käyttää vaikka kauramaitoa tai kaurajogurttia. Makuina tuorepuuroissa ovat mustikka-vadelma ja omena-vadelma.

”Tuorepuuro syntyi kiireisen nykyihmisen tarpeeseen: se on kätevä, helppo puuro, joka toimii niin aamupalana, välipalana kuin iltapalanakin. Sen tekoon ei tarvita kattilaa, ja puuroa voi maustaa mielensä mukaan”, Salenius-Mela kertoo.

Overnight Oatsia viedään tällä hetkellä Saksaan, jossa puuro on saanut loistavan vastaanoton. Helsinki Millsin on tarkoitus aloittaa tuorepuuron vienti myös Skandinaviaan.

Helsingin Mylly on Suomen suurin kotimaisen luomuviljan jalostaja ja erilaisten viljatuotteiden viejä.

 

Lisätietoja:

Riitta Salenius-Mela
Markkinointijohtaja
Helsingin Mylly
p. 040 500 9841
riitta.salenius-mela@helsinginmylly.fi